Gezonde Sinaasappelcake

Ik vind het altijd lekker om iets te snacken op de bank bij een kopje thee. Vrijdagavond toen ik The Voice of Holland (vaste prik!) aan het kijken was, had ik dan ook zin in iets lekkers. Ik vind het wel belangrijk dat het een beetje gezond is. Toen ik ging kijken wat voor ingrediënten ik in huis had, besloot ik een cake te bakken. Hebben jullie ook een favoriet programma waarvoor je thuis blijft (of ben ik de enige)?

Processed with VSCO with  preset

Wat heb je nodig?

Voor 1 cake:

  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder
  • 1 theelepel (suikervrije) vanille aroma of de inhoud van een half vanille stokje
  • 2 eieren
  • 100 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 100 milliliter agavesiroop (of een ander zoetmiddel naar keuze)
  • 150 milliliter ongezoete amandelmelk (of andere (plantaardige) melk)
  • Rasp van 1 sinaasappel*

Extra nodig:

  • Oven
  • Cake bakvorm
  • Bakpapier

Hoe maak je de cake? 

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur.
  3. Rasp de schil van de sinaasappel.
  4. Doe in een mengkom het speltmeel met het bakpoeder, de sinaasappelrasp en een snufje zout. Roer het geheel even goed door met bijvoorbeeld een spatel.
  5. Voeg vervolgens de gesmolten roomboter, de eieren, de agavesiroop en de vanille toe. Roer het mengsel nog even door.
  6. Ten slotte voeg je de amandelmelk toe en roer het geheel tot een egaal beslag. Je kunt dit eventueel met de mixer doen, maar met een spatel of garde gaat het ook goed.
  7. Bekleed een bakvorm met bakpapier (of vet het in met roomboter) en giet het beslag erin.
  8. Zet de cake in de oven en bak de cake in 60 tot 70 minuten goudbruin. Let op: de baktijd kan per oven verschillen, dus houd de cake goed in de gaten de laatste minuten.
  9. Wanneer je met een prikkertje in de cake prikt en hij komt er weer schoon uit, dan is de cake gaar. Haal de cake dan uit de oven en laat even staan zodat de cake wat steviger wordt. Daarna kun je de cake uit de bakvorm halen en laten afkoelen op een rooster. Ik vind het persoonlijk lekker om de cake te eten als hij nog warm is, dus ik ben veel te ongeduldig om de cake goed te laten afkoelen 🙂
  10. Eet smakelijk!

* Mocht je niet van sinaasappel houden, dan kun je de sinaasappelrasp ook vervangen door citroenrasp.

Heb je deze sinaasappel gemaakt? Ik hoor graag van je wat je ervan vond!

Advertenties

3 gedachtes over “Gezonde Sinaasappelcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s