Koekjes met sinaasappel

Het laatste recept van 2017. Wat is dit jaar snel voorbij gegaan zeg. Dat zeg ik elk jaar, maar dit jaar is het echt zo. Is het bij jou ook zo snel voorbij gevlogen? Ik heb nog één receptje voor je en dit recept moet je echt proberen! Dit zijn nu al (na één keer bakken) mijn favoriete koekjes! De sinaasappelrasp maakt de koekjes heerlijk fris. Ik heb de koekjes gisteravond gebakken en ze zijn nu al op.  We hebben ze gisteravond bij de koffie gegeten en ik heb ze vanochtend stiekem als ontbijt gegeten (ssst). Ik wilde ze eigenlijk voor vanavond bij oud en nieuw eten, dus dat wordt straks een nieuwe batch bakken. Wat voor lekkers maak of koop jij voor vanavond?

Processed with VSCO with  preset

Wat heb je nodig?

Voor 8 grote koeken:

  • 200 gram volkoren speltmeel (te vervangen door bijvoorbeeld amandelmeel)
  • 50 gram ongezouten gesmolten roomboter
  • 2 eieren
  • 50 gram agavesiroop (of een ander zoetmiddel vrij van geraffineerde suikers)
  • Merg van 1/4 vanille stokje (te vervangen door 1 theelepel vanille extract of -poeder)
  • Rasp van één sinaasappel
  • 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
  • 1 snufje zout

Extra benodigdheden:

  • Rasp

Hoe maak je de koekjes?

  1. Warm de oven voor op 175 graden.
  2. Smelt de boter in een pannetje.
  3. Was en rasp de sinaasappel.
  4. Doe de rasp samen met het speltmeel, een snufje zout, het bakpoeder en de vanille in een mengkom en roer goed door.
  5. Voeg de eieren, de boter en de agavesiroop toe aan het droge mengsel en meng het tot een plakkerig geheel. Ik gebruikte hiervoor een spatel.
  6. Maak 8 balletjes van het beslag en druk ze plat op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Bak de koekjes gedurende 15-18 minuten af in de oven. Let op de baktijd kan per oven verschillen. Houd de koekjes tijdens de laatste minuten daarom goed in de gaten.
  8. Laat de koekjes goed afkoelen op een rooster, ze worden wat knapperiger.
  9. Eet smakelijk!

Heb je deze koekjes met sinaasappel gemaakt? Ik hoor graag van je wat je ervan vond!

Fijne jaarwisseling lieve mensen! Ik zie jullie graag terug in 2018 op La Green Cuisine 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s