Gezonde appelcake met speculaaskruiden, vrij van geraffineerde suikers.

In het najaar gebruik ik graag speculaaskruiden in mijn baksels. Het hele huis ruikt dan zo lekker. In combinatie met appel is het helemaal heerlijk. Deze keer bakte ik een appelcake, die door de crunchy bovenkant ook iets wegheeft van een appeltaart. De cake is lekker simpel om te maken en zorgt voor niet al te veel afwas (altijd fijn, toch?). Hij is lekker als tussendoortje voor bij de koffie of thee, maar je kunt hem ook als ontbijt of toetje eten.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder
  • 2 eetlepels koek-en speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 50 gram gesmolten ongezouten roomboter (ik gebruikte roomboter, maar je kunt ook voor kokosolie kiezen)
  • 50 gram magere kwark
  • 3 eetlepels agavesiroop (of een zoetmiddel naar keuze)

Voor de garnering:

  • 2 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • Handje havermout
  • Handje pecannoten
  • Handje rozijnen
  • Scheutje agavesiroop

Hoe maak je de appelcake?

  1.  Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je bakblik in met roomboter of beleg deze met bakpapier.
  2. Meng alle droge ingrediënten voor de bodem (amandelmeel, speltmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout) in een kom.
  3. Voeg vervolgens de eieren toe en roer goed door.
  4. Daarna voeg je de gesmolten roomboter, de agavesiroop en de kwark toe aan het mengsel. Roer alles weer goed door elkaar.
  5. Schenk het beslag in de bakvorm.
  6. Rasp de appels en meng deze met de kaneel, havermout, pecannoten, rozijnen en agavesiroop.
  7. Strooi dit mengsel over het beslag in de bakvorm.
  8. Bak de cake af in 30-40 minuten in de oven. Prik even met een prikker of een vork in de cake om te zien of hij gaar is.
  9. Eet smakelijk!

Heb je deze appelcake gemaakt? Ik hoor graag van je wat je ervan vond!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s